SPGE

SPGE staat voor Stichting Paard Gehandicapten Ermelo en Stal Ermelo verzorgen twee maal per week, paard- en ponyrijden voor mensen met een beperking

In dit filmpje hieronder een korte impressie van onze stal ''paardrijden voor mensen met een beperking''

 

 Stal Ermelo biedt ook voor mensen met een "beperking" de mogelijkheid om te kunnen paard- en/of ponyrijden.

Samen met onze partner Stichting SGPE organiseert Stal Ermelo op woensdagmiddag en op zaterdagochtend paardrijden voor zowel mensen met een lichamelijke als verstandelijke beperking.
Wekelijks komen ongeveer 70 ruiters met een beperking paard- en/of ponyrijden en genieten van de vele andere dieren hier op de stal en de aanwezige gezelligheid. Kinderen met een beperking zijn al vanaf 4 jaar welkom bij Stal Ermelo.  De ruiters zijn door hun beperking meestal niet in staat om zelfstandig te rijden en worden daarbij begeleid door een enthousiast team van ongeveer 35 vrijwilligers.

                      


Waarom is paardrijden voor mensen met een beperking zo belangrijk? 

Voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel, is het een geweldige ervaring om samen met een vrijwilliger op een warme paardenrug te zitten, de warmte van het paard en de beweging zorgen voor ontspanning.Het paardrijden is ook voor deze doelgroep een vorm van therapie!

Voor ruiters die door ernstige spasticiteit of vergroeiingen niet in staat zijn om op een paard te kunnen zitten is er het ligbedzadel.
Natuurlijk zijn er ook ruiters die wel zelf in het zadel kunnen zitten en genieten van de ervaring het paard te laten doen wat zij willen, ook kinderen met elke vorm van autisme kunnen bij ons lekker paard- en/of ponyrijden.
het rijden van de paarden en pony's worden gehouden in onze twee nieuwe binnenbakken.

 

              


Interessante Links! 

Stal Ermelo is in het programma Geloof, Hoop en Liefde geweest. Het fragment kunt u via deze link terugkijken. 

Altijd al eens benieuwd geweest naar hoe het gehandicapten paardrijden in de praktijk is? Focusopfilmen.nl heeft een filmpje voor ons gemaakt. Bekijk de video op YouTube!

Voor meer informatie kunt u ons bellen of e-mailen.

Ook kunt u meer informatie vinden bij de Stichting Sticht Paardrijden Gehandicapten Ermelo www.spge.nl