SPGE

SPGE staat voor Stichting Paard Gehandicapten Ermelo. En Stal Ermelo verzorgt twee maal per week, paard en pony rijden voor mensen met beperking. 

 

Stal Ermelo biedt ook voor mensen met een "beperking" de mogelijkheid om te kunnen paard- en of ponyrijden.
Samen met onze partner de stichting SGPE organiseert Stal Ermelo op woensdag middag en op zaterdag ochtend paardrijden voor zowel mensen met een lichamelijke als verstandelijke beperking.
Ongeveer 70 ruiters komen wekelijks paard- en/of ponyrijdenen genieten van de vele andere dieren en de gezelligheid. De leeftijd is vanaf 4 jaar.
De ruiters zijn door hun beperking meestal niet in staat om zelfstandig te rijden en worden daarbij begeleid door een enthousiast team van ongeveer 65 vrijwilligers.

                 


Voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een rolstoel, is het een geweldige ervaring om samen met een vrijwilliger op een warme paardenrug te zitten, de warmte van het paard en de beweging zorgen voor ontspanning.

Voor ruiters die door ernstige spasticiteit of vergroeiingen niet in staat zijn om op een paard te kunnen zitten is er het ligbedzadel.
Natuurlijk zijn er ook ruiters die wel zelf in het zadel kunnen zitten en genieten van de ervaring het paard te laten doen wat zij willen, ook kinderen met elke vorm van autisme kunnen bij ons lekker paard- en of ponyrijden.
De lessen worden gegeven in de ruime binnenbak. Bij mooi weer kunnen de lessen buiten worden gegeven en indien mogelijk zelfs een tochtje buiten het terrein gemaakt kan worden.

             


Interessante Links! 

Stal Ermelo is in het programma Geloof, Hoop en Liefde geweest. Het fragment kunt u via deze link terugkijken. 

Altijd al eens benieuwd geweest naar hoe het gehandicapten paardrijden in de praktijk is? Focusopfilmen.nl heeft een filmpje voor ons gemaakt. Bekijk de video op YouTube!

Voor meer informatie kunt u ons bellen of e-mailen.

Ook kunt u meer informatie vinden bij de Stichting Sticht Paardrijden Gehandicapten Ermelo www.spge.nl